IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules 
UMI PerformanceUnbalanced EngineeringHoosierPEImproved RacingHotpart.com
 
Reply to this topicStart new topic
> That annoying tick-tock sound, Finally fixed it!
SuperMacGuy
post Apr 20 2019, 10:29 PM
Post #1


Advanced Member
**

Group: Advanced Members
Posts: 930
Joined: 18-September 04
From: State College, PA
Member No.: 462



I asked a long time ago about a tick-tock sound coming from the dash somewhere. Every 5 seconds it would tick-tock, like a turn signal flasher. I narrowed it down to definitely the passenger side, definitely electrical (not a vacuum door on the HVAC), always while ignition key was in RUN even when engine not running. Then the other day I had a break through- it tick-tocked when I opened the door, after turning off the car and sitting for a minute. Security? Not HVAC electrical for sure. I took off the lower foot panel and the glove box door, and listened. The BCM? Oh man.

Then I remembered I had taken out the fuse for the interior courtesy lights about a year ago (to save electricity for my tiny battery, to not have to have the rear view mirror lights go on or accidently get bumped on). Let me try that- HALLELUYAH. Tick tock noise stopped immediately. So, if that fuse burns out or you take it out, you get that annoying sound like a flasher or slowly going bad relay.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
trackbird
post Apr 21 2019, 10:50 PM
Post #2


FRRAX Owner/Admin
********

Group: Admin
Posts: 15,029
Joined: 13-February 04
From: Ohio
Member No.: 196



Nice! Those are the tricky ones to find.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GNC Rick
post May 16 2019, 11:41 PM
Post #3


newbie


Group: Members
Posts: 26
Joined: 16-November 12
Member No.: 159,436



Good call, thanks for heads up....that kind of stuff bugs the hell outta me lol..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GCrites80s
post May 29 2019, 01:27 AM
Post #4


Advanced Member
**

Group: Advanced Members
Posts: 378
Joined: 30-January 15
From: Columbus, OH
Member No.: 223,855



The guy in this video was having the same problem with his '95 C1500. It was driving him nuts! TICK-TOCK! TICK-TOCK! You can see how he solved it.

https://www.youtube.com/watch?v=QcHvzNBtlOw
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2019 - 12:51 AM